Distribuiţi
In jos
avatar
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013
Vezi profilul utilizatoruluihttp://www.calatorie-fotografie.net

Braşovul, filmat cu un smartphone montat pe o dronă

la data de Vin Mai 10, 2013 5:22 am
Un braşovean a avut ideea să monteze un smartphone pe o dronă pe care a lansat-o deasupra Braşovului, pentru a filma centrul oraşului de la o altitudine de 50 de metri.

Experimentul lui, la fel ca multe altele ale iubitorilor de dispozitive Samsung de pe platformă online, are ca scop testarea calităţilor şi parametrilor acestor device-uri, într-o maniera mai puţin obişnuită.

Voi ce părere aveţi de calitatea filmării?

lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
Vezi profilul utilizatoruluihttp://fotografiecluj.blogspot.ro

Re: Braşovul, filmat cu un smartphone montat pe o dronă

la data de Mier Mai 29, 2013 2:32 pm
Dacă stau bine să mă gândesc, am participat o dată și eu la o sesiune de teste a unei astfel de "jucării" - Mikrokopter octomotor, mai exact.

Și pot spune că avea o capacitate de ridicare serioasă, nu doar că putea transporta un smartphone, ci un DSLR în toată regula - un Canon 550D, mai exact.

S-a ridicat urgent la 200 m, altitudine de la care am putut și eu declanșa câteva cadre, deasupra unui cimitir. E destul de dificil de controlat, în sensul că e o platformă în permenentă mișcare, iar tu trebuie să declanșezi cu o oarecare anticipație, și chiar și așa riscul să îți iasă imaginile strâmbe e foarte mare.

Dar i-am făcut o poză înainte de aterizare, astfel încât puteți vedea drona cu aparatul atașat în nacela dedicată (se fixează cu un șurub în patina pentru trepied).

avatar
Admin
Posts : 7
Points : 12
Join date : 17/02/2013
Vezi profilul utilizatoruluihttp://www.calatorie-fotografie.net

Re: Braşovul, filmat cu un smartphone montat pe o dronă

la data de Mier Mai 29, 2013 2:35 pm
Pentru montarea pe (sau, mai exact, sub) dronă, un telefon e clar cel mai potrivit, nu trage la cântar precum un aparat foto sau o cameră video serioasă.

Pe de altă parte, din câte văd un Samsung Galaxy S4 e 2849,99 lei în oferta eMag. Din fericire, coreenii cred că l-au hrănit numai cu orez și apă Laughing : au reușit să-l facă subțire și ușor (doar 130 grame la 5 inci diagonala ecranului, e o performanță inginerească).

Pentru o sumă mai mică (2349 lei), ai putea achiziționa o cameră video dedicată, Sony HDR-GW55VE, FullHD, Waterproof care e doar cu puțin mai grea (188 grame), dar dispune de stabilizare optică a imaginii (trebuie să recunoaștem, filmul realizat cu Samsung-ul e destul de scuturat).

În plus, aceasta e rezistentă la apă și la șocuri, deci nu va avea probleme nici în condiții meteo adverse (numai să reziste drona la așa ceva). Dar, oricum, camera nu e gândită doar pentru zboruri de câteva minute, ci o puteți folosi oricând - și cum are 5 MPx pe partea foto, poate suplini liniștită camera din telefon, sau chiar un aparat foto compact mai vechi.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum