Festivalul Medieval de la Sighişoara

In jos

Festivalul Medieval de la Sighişoara

Mesaj Scris de C.Arsene la data de Joi Mai 09, 2013 12:13 am

Foto cu efervescenţa şi profunzimea evenimentului, a oamenilor.


C.Arsene
Membru Distins
Membru Distins

Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013

Vezi profilul utilizatorului http://www.calatorie-fotografie.net

Sus In jos

Re: Festivalul Medieval de la Sighişoara

Mesaj Scris de lucib la data de Lun Mai 13, 2013 9:58 am

Sighișoara pe timp de festival - un loc extrem de aglomerat, e remarcabil cum ai reușit să faci poze din încadrările optime și fără să ți se interpună capete străine în cadru.

Dincolo de aceasta, prima imagine e excelent încadrată - ai reușit, chiar fotografiind cu aparatul ținut mult deasupra capului, să nu tai turnulețele clădirilor și să menții imaginea dreaptă. În plus, e de apreciat cum ai utilizat cornișa clădirii din dreapta pe post de diagonală, plasând-o fix în colțul cadrului.

A doua imagine aproape că-mi face poftă, la câte bunătăți ai imortalizat tu acolo. Un pont pentru astfel de situații: subiectul tău principal e într-o zonă de umbră, însă în cadru pătrunde multă lumină, astfel încât exponometrul aparatului a fost "fentat" să creadă că e o imagine mult mai luminoasă decât în realitate - și a expus pentru peretele din spate, care nu este relevant pentru subiect.

Așa că mai bine, după ce vezi o astfel de imagine, este să intri la opțiunea EV Compensation din meniul aparatului și să compensezi cu 1 1/3 până la 2 trepte, după necesitate. E drept că peretele va apărea ca o zonă albă, lipsită de detalii, dar bunătățile tale vor fi evidențiate corect. (Ca să se vadă corect ambele, ar trebui să faci douăp expuneri, fiecare ajustată pentru zona dorită și apoi să le suprapui în Photoshop).

În cea de-a treia, îmi place cum ai surprins expresia desenatoarei concentrate asupra lucrului ei. Dacă de obicei e considerată o greșeală ca într-un portret să nu se vadă ochii, aici tocmai faptul că își ține privirea în jos, spre foaia de hârtie, dă savoarea imaginii. Mă îndoiesc că o cunoști pe desenatoare, dar ar fi ceva să dea peste fotografia ta aici pe forum, cred că i-ai face o bucurie să i-o oferi, ar putea-o și ea folosi să se promoveze Wink .
avatar
lucib
Membru Distins
Membru Distins

Posts : 563
Points : 1267
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO

Vezi profilul utilizatorului http://fotografiecluj.blogspot.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum