Distribuiţi
In jos
avatar
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 73
Points : 171
Join date : 18/04/2013
Vezi profilul utilizatoruluihttp://www.calatorie-fotografie.net

De ziua Europei, la ea acasă

la data de Joi Mai 09, 2013 12:03 am
De ziua Europei, 9 mai, m-am gândit în 2013 să pun câteva fotografii cu Bruxelles-ul, unde se desfăşoară în plenitudinea ei, Europa.

Fotografii cu instituţiile europene şi, mai ales, cu oamenii care stau la cozi interminabile pentru a intra să vadă Parlamentul European, Comisia Europeană, să simtă de ce Uniunea Europeană a devenit atât de importantă în vieţile lor etc.

Fervoarea zilei Europei, la ea acasă...

În ceea ce priveşte semnificaţia istorică a zilei de 9 mai, reţinem două lucruri:

9 mai 1945 - La cartierul general sovietic din Berlin se semnează actul de capitulare necondiţionată a Germaniei - sfârşitul celui de-al doilea război mondial.

9 mai 1985 - Consiliul European a ales 9 mai ca Ziua Europei, apreciindu-se că punctul de pornire al construcţiei Europei unite a fost declaraţia prin care, la 9 mai 1950, Robert Schuman, ministrul de externe al Franţei, a propus Germaniei, dar şi altor state europene, să pună "bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii".

În ceea ce priveşte posibilităţile de cazare, Bruxelles-ul este foarte ofertant, însă mi-aş permite să vă fac o sugestie, Best Western Premier Carrefour de l'Europe, aproape de gară, lângă piaţa centrală a oraşului. În continuare aveţi linkul de booking: http://www.booking.com/hotel/be/carrefour.ro.html??aid=364921

Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum