Distribuiţi
In jos
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
Vezi profilul utilizatoruluihttp://fotografiecluj.blogspot.ro

Un look vintage în fotografia de stradă, cu Camu - Camera for Perfect Pics

la data de Vin Feb 12, 2016 5:40 am
A surprinde pulsul străzii în imagini a fost dintotdeauna o pasiune a fotografilor: cu toate controversele privind fotografierea în spațiul public, curentul street photography atrage zi de zi noi adepți, fiecare posesor de aparat foto visându-se un mic Henri Cartier-Bresson... și, probabil, pentru comunitatea prietenilor săi de Facebook, va chiar deveni, reușind să le suscite interesul prin imaginile sale.

De altfel, nu mai e demult un secret că fotografiile în care apar oameni ne vor atrage atenția incomparabil mai puternic decât cele înfățișând scene statice, lipsite de viață.

Merită așadar, cel puțin ca experiment, să ne încercăm și noi norocul în fotografia de stradă... mai ales că nu știi niciodată când vei surprinde un moment inedit, dacă lași doar lucrurile să treacă pe lângă tine și nu le privești cu un ochi "fotografic". Pentru aceasta, putem desigur folosi DSLR-ul, dar dacă dorim să nu atragem prea tare atenția asupra noastră (cu inevitabila întrebare "De la ce ziar sunteți?" sau, mai rău, cu reacții de vădită ostilitate, în special în cartierele mărginașe), telefonul mobil se va dovedi un aliat de nădejde.

Iar dacă ne instalăm o aplicație foto care să ne permită editarea simplă și rapidă a imaginilor noastre, putea să le împărtășim aproape în timp real cu prietenii - sau, de ce nu, cu comunitatea virtuală de fani, dacă ajungem la acest nivel. Dacă ne gândim la exemplele lui Vlad Eftenie sau Andrei Niculescu, știți la ce mă refer  (nu, nu săriți de 7 coți, nu îi compar pe cei doi decât în ce privește tehnica de promovare în mediul virtual) Shocked .

Puteți vedea mai jos câteva experimente de fotografie de stradă realizate cu telefonul meu Samsung S3 Mini și aplicația Camu - Camera for Perfect Pics:


Putem aplica imaginii noastre un efect "1970", conferindu-i un aspect atemporal.


Sau, din contră, dacă lumina nu ne e tocmai favorabilă, putem interveni asupra luminozității și saturației imaginii, printr-o simplă glisare cu degetul, a unor controale de pe ecran.


Optând pentru compunerea unei imagini din două jumătăți de cadru, putem simula efectul unui timp mai lung de expunere, lucru util dacă dorim să înfățișăm o scen animată, dar fără ca accentul să cadă pe fizionomiile oamenilor - care se vor estompa astfel.
Putem accentua impactul vizual al scenei căutând contrastele dintre subiectele scenei. Vă las să le remarcați singuri, în imaginile de mai sus și de mai jos Arrow .

Dacă focalizarea selectivă era până nu demult apanajul exclusiv al obiectivelor cu diafragmă cât mai luminoasă - și prețuri pe măsură - mulțumită aplicației Camu, tot ce trebuie să facem este să fotografiem scena dorită, după care să poziționăm punctul de focalizare și să ajustăm dimensiunea zonei de claritate. De defocalizarea restului imaginii se va ocupa aplicația.

Și, să nu uităm, toate efectele pe care le vedeți au fost obținute folosind versiunea gratuită a Camu, disponibilă pentru descărcare din Google Play Store. Ulteriror, putem achiziționa direct din aplicație efecte suplimentare, extinzându-i astfel funcționalitatea.

Nu mai rămâne decât să o instalați, iar mie, să vă urez noroc la vânătoare! bounce


Camu - Camera for Perfect Pics, aplicație dezvoltată de compania finlandeză Sumoing, disponibilă pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android 4.0 sau mai recent, în Google Play Store: play.google.com/store/apps/details?id=com.sumoing.camu
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum