Distribuiţi
In jos
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
Vezi profilul utilizatoruluihttp://fotografiecluj.blogspot.ro

Apple iPhone 4S - o veritabilă operă de artă a design-ului industrial

la data de Sam Apr 18, 2015 4:05 pm
Cea mai valoroasă corporație a Americii, Apple, a fost dintotdeauna extrem de atentă cu design-ul produselor sale. Caracterizate de un aspect minimalist, ce îmbină liniile drepte cu rotunjumi fin studiate, produsele Apple, indiferent că e vorba de un laptop Macbook Air, de o tabletă iPad sau de un iPhone, emană toate rafinament, eleganță și bun-gust.

În plus, acestea au fost gândite astfel încât să nu fie nelalocul lor nici în segmentul business - în fond, oamenii de afaceri reprezintă unii din principalii clienți ai companiei - dar nici în rândurile tinerilor: mulțumită amplei oferte de accesorii disponibile, poți transforma oricare din produsele Apple într-un accesoriu cu adevărat cool, care să atragă atenția tuturor prietenilor.

Personal, am admirat dintotdeauna eleganța minimalistă emanată de produsele Apple, pe care nu aș strica-o cu niciun accesoriu de genul huselor cu urechi, aripioare de rechin, sau cristale Swarowski. Din contră, consider produsele Apple ca veritabile opere de artă produse în serie.

Și nu, nu consider că există nicio condradicție aici: în fond, și pentru a realiza un produs industrial e necesară realizarea unui prototip, asupra căruia un designer și-a pus amprenta definitorie. Astfel, atât iPhone, iPad, iPod Touch, cât și recent-lansatul Apple Watch, sunt toate opera vicepreședintelui Apple, designer-ul britanic Sir Jonathan P. Ive.

Nu mică mi-a fost așadar bucuria de a putea testa, timp de o zi, un smartphone Apple iPhone 4S, pe care un amic îl scosese la vânzare. Am testat, desigur, camera foto a acestuia, astfel că vă voi prezenta, în curând, mai multe impresii despre funcția sa foto... până atunci însă, aș prefera să vă prezint mai multe fotografii înfățișând iPhone-ul, realizate cu DSLR-ul meu Nikon D90 și obiectivul macro Nikon 60 mm f/2,8 AF-D... nu de alta, dar consider iPhone-ul ca fiind un obiect cu un design aparte, care merită pe deplin fotografiat.

Vă las însă cel mai bine să vă convingeți de acest lucru, prezentându-vă imaginile de mai jos:


Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum