Distribuiţi
In jos
kolmekata
Membru Activ
Membru Activ
Posts : 13
Points : 29
Join date : 19/09/2014
Age : 53
Location : Asgard
Vezi profilul utilizatoruluihttp://www.calatorie-fotografie.net

Bine v-am găsit :) Să mă prezint: Kolme Kata sheying

la data de Vin Sept 19, 2014 4:13 am
Vă salut, îmi pare bine să mă aflu aici, în mijlocul comunității pasionaților fotografiei de călătorie (sau, sper, nu tocmai în mijlocul cadrului, ci undeva mai înspre treimi Wink ).

Probabil că ne-am mai întâlnit în trecut: dacă ați urmărit mini-expoziția foto de la Zilele Clujului de anul acesta, Clusium, Urbe Nostrum, cu siguranță ați văzut câteva din pozulicile mele.

Nu mă dau eu prea mare artistă, până acolo mai e cale lungă sau foarte lungă, dar nici nu mă las eu mai prejos de mulțimile de Bulă Ștrulă Photography, cu D800-urile lor cu tot. Recunosc că tot ce am e un aparat mega-ieftin, din acela care se donează gratis dacă îți cumperi obiectiv. Vă invit să râdeți una bună de el, să-mi spuneți ce poze proaste face, ca să vă spun că am văzut destule poze proaste făcute cu D4 sau 5D-ul.

Sau mă puteți saluta cu motto-ul celor de la Photo România de anul acesta, Ce RAW îți ies pozele! De-aici aș scoate o culme a fotografiei: să-ți iasă RAW pozele și când tragi JPEG Razz.

Da, probabil că deja vă puneți multe întrebări, despre ce caut eu aici, dacă sunt obsedată de trolling. Poate doar umpic (să fiu și eu în trend-ul generațiilor fără bac)...

Nu mare lucru... doar să vă prezint câteva din pozulicile mele, mai comentez una-alta și poate mai stârnesc câte o (de)zbatere fotografică.

Mai jos, pozele mele de la ediția de anul acesta a concursului Clusium:

Cele trei teme ale concursului erau Tradiții, Spiritualitate și Tinerețe. Am încercat să le acopăr pe toate cu pozele mele, toate fiind publicate de organizatori. Mă rog, nici nu cred că au fost mult prea mulți participanți, am numărat vreo 12 autori expuși.

Acum, câte ceva despre semnătura mea... sigur vă întrebați de ce e în chineză, când eu am un nume finlandez lol! . Tocmai din cauza numelui meu, care așa se traduce în chineză. În transliterația în alfabet latin Pinyin, semnătura mea se citește ca Sān zhī shǒu shèyǐng (pronunțat "san giu șou șăin"), însemnând Fotografie la trei mâini. Iar rockerii probabil că deja mi-au tradus numele, însemnând "trei mâini" în finlandeză.

De ce m-aș semna cu "Photography", ca toți pozarii din peisajul românesc? Engleza, pe cât ar părea ea de răspândită, e abia a treia cea mai vorbită limbă din lume; pe primele două locuri sunt chineza și spaniola... așa că o semnătură încluzând "shèyǐng" sau "fotografía" ar fi mai logică... asta dacă nu cumva aplicăm raționamentul că niciodată nu s-ar fi apucat Van Gogh să-și semneze tablourile ca Van Gogh Schilder (pictor în olandeză :p), caz în care mai bine ne reducem amprenta vizuală pe pozele noastre la un minim necesar marcării identității noastre.

...Cam atât pentru moment... dacă am părut prea incisivă, sau dacă am stârnit unele controverse, înseamnă că nu e tocmai un lucru rău, v-am dat câte ceva de gândit...
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum