Distribuiţi
In jos
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
Vezi profilul utilizatoruluihttp://fotografiecluj.blogspot.ro

La pădure cu filmul DM Paradeis ISO 200 și Nikon F60

la data de Lun Ian 06, 2014 2:25 pm
E interesant a experimenta în ce măsură contează calitatea filmului și cea a aparatului... nu demult, vă prezentam o serie de fotografii trase pe film DM Paradeis ISO 200,  cu aparatul no-name Olympia DL2000A.

Principalul atu al acestui film vândut în magazinele de articole cosmetice DM îl reprezintă prețul: un pachet de 3 bucăți costă 21 lei, aproximativ cât un film de calitate mai bună. Să fiu foarte sincer, tocmai prețul mic al filmului a fost cel care m-a îndemnat să fac câteva experimente cu aparatul contrafăcut Olympia, în care nu aș fi riscat să stric un film mai bun și mai scump.

Săptămâna trecută, a venit rândul următorului film din pachetul de trei, pe care l-am încărcat de data aceasta într-un aparat semnificativ mai bun, Nikon F60 (am folosit obiectivele Nikon 50 mm f/1,8 AF-D și Tokina 11-16 mm f/2,8 AF-D). Destinația a fost aceeași porțiune a pădurii Făget de lângă Cluj, ca în cazul primei ieșiri, iar orele de fotografiere, aproximativ aceleași. Dacă cu aparatul lipsit de sistem de focalizare rezultatele au fost, să spunem, lomo, nu mică mi-a fost surpriza să constat că pot fi obținute fotografii chiar reușite folosind până și cel mai ieftin film de pe piață, DM Paradeis ISO 200.

Din contră, apreciez că granulația filmului DM e mai fină decât a celui mai ieftin Kodak, Kodacolor ISO 200 (al cărui preț a urcat de la 10 la 12 lei în ultimele luni)... culorile sunt mai puțin pronunțate, însă aceasta e și o chestiune de gusturi. Pentru un aer ușor vintage, filmul DM se pretează mai bine.

Puteți în cele ce urmează vedea câteva fotografii pe film DM Paradeis, cu SLR-ul Nikon F60:Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum