Distribuiţi
In jos
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
Vezi profilul utilizatoruluihttp://fotografiecluj.blogspot.ro

Maramureșul tradițional. Participarea mea la expoziția Fotografia, Document Etnografic 2013

la data de Lun Oct 21, 2013 3:46 pm
Marți, 15 octombrie 2013 a avut loc la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca vernisajul expoziției Fotografia, document etnografic, organizată de Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție subordonată Consiliului Județean.

Reunind imagini trimise de 32 fotografi, de pe întreg cuprinsul țării, expoziția-concurs, ajunsă la cea de-a zecea ediție, este gândită ca un repozitoriu al valorilor culturii tradiționale a țăranului român, surprins în cele mai diferite ipostaze, de la muncile agricole la modul în care își petrece sărbătorile și până la obiectele ce-i decorează casa.

Și cum această moștenire a obiceiurilor și valorilor strămoșilor se pierde în vârtejul tot mai accelerat al globalizării, în care țăranii adună nuci în pungi Berksha și au pneuri Dunlop la căruță (exemple reale, pe care le-am întâlnit personal), constituirea unei arhive de imagini care să consemneze modul de viață tradițional specific țărănesc se impune ca practic singura cale de supraviețuire a acestuia.

Am participat și eu la expoziția de anul acesta, fiindu-mi acceptate trei imagini (din cele 5 înscrise în concurs). Le puteți vedea mai jos, împreună cu descrierile aferente:


Imprimând direcția. Ciurdar mânându-și turma, pe o pășune de lângă satul Rohia, jud. Maramureș


Din vremuri imemorabile. Gospodărie din satul Cupșeni, jud. Maramures, realizată în stilul arhitectonic specific Țării Lăpușului


Mândră-n toate cele. Portret al unei tinere fete din Groșii Țibleșului, jud. Maramureș, îmbrăcată în port popular moroșan.

Toate fotografiile au fost realizate cu Nikon D90.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum