Distribuiţi
In jos
avatar
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
Vezi profilul utilizatoruluihttp://fotografiecluj.blogspot.ro

O seară de film într-un ambient altfel la Klausenburg Café

la data de Lun Oct 14, 2013 4:33 pm
Nu degeaba se promovează Klausenburg Café drept cafeneaua cu dichis a Clujului: la aceasta contribuie pe deplin decorul ce își dorește să reînvie ambianța fin-de-siècle, presărat însă cu accente moderne - precum vitrina dîn care oaspeții pot contempla forfota străzii, fiind în același timp văzuți de trecătorii cu pasul grăbit sau, din contră, agale de pe Strada Universității.

Climatul de boemă culturală e completat de asocierea din ultimii ani a Klausenburg Cafe cu festivalul de film Comedy Cluj, ce ne-a permis să vizionăm proiecții într-o atmosferă diferită de cea a unei săli de cinema clasice. Astfel, filmele sunt privite așezat confortabil la masă - sau, de ce nu, direct la bar - savurând băutura sau desertul preferat, cu o lumânare aruncându-și licărul cald în completarea acestei atmosfere mai apropiate de cea din propriul cămin decât de un spațiu public.

Inevitabil, o proiecție într-un spațiu neconvențional poate avea și unele mici inconveniente pentru un cinefil înveterat: zgomotul expressorului se va suprapune ocazional peste coloana sonoră a filmului, iar contrastul nu va fi același ca în întunericul deplin al sălii de cinema... însă proiecția unui film într-o cafenea e o experiență ce nu trebuie ratată, fie și măcar o dată, cu ocazia unui festival.

Dar să vedem, în cele ce urmează, fotografiile:


O panoramă rezultată din asamblarea a 5 cadre, înfățișând atmosfera obișnuită de la Klausenburg Cafe.


Chameleon, ziarul oficial al festivalului Comedy Cluj, prezent pe o masă a cafenelei.


Publicul, așteptând începerea filmului Timer, programat pentru proiecția din această seară.


Decorul de la Klausenburg Cafe, un cadru ideal pentru o comedie romantică, precum cea ce avea să înceapă.


Planetuța Klausenburg - proiecție stereografică realizată prin îmbinarea a 20 fotografii, înfățișând interiorul cafenelei.

Toate fotografiile au fost realizate cu Nikon D90, în lumină existentă.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum