Distribuiţi
In jos
lucib
Membru Distins
Membru Distins
Posts : 565
Points : 1271
Join date : 17/02/2013
Location : Cluj, RO
Vezi profilul utilizatoruluihttp://fotografiecluj.blogspot.ro

Festivalul Mioritmic - fotografia de club cu Nikon D90 și obiectivul de 50 mm f/1,8

la data de Lun Oct 14, 2013 4:11 am
La invitația celor de la Videogram, în vizită la Cluj pentru a realiza proiecțiile video de la festivalul house Mioritmic, am participat și eu în posutra de fotograf la evenimentul desfășurat în corturile instalate pe pajiștea de lângă Muzeul Etnografic.

Întrucât vibrațiile generate de boxele de mare putere ar fi făcut imposibilă fotografierea de pe trepied, am decis să trag toate cadrele exclusiv din mână, utilizând pentru aceasta un obiectiv luminos, Nikon 50 mm f/1,8 AF-D. Am putut astfel fotografia fără să cresc excesiv sensibilitatea ISO, cât timp m-am folosit cu cap de luminile din sală - în permanentă schimbare, dar după un pattern pe care îl puteai anticipa de la un punct.

Dar mai bine să vă prezint în cele ce urmează imaginile, comentându-le pe fiecare în parte:


Cote, VJ Videogram.

Realizarea unei proiecții e un lucru mai dificil decât ar părea la prima vedere, din perspectiva publicului: departe de a fi doar un element de decor, acestea se bazează pe o construcție atentă în aplicații specializate, care vor genera efectele vizuale. Astfel, VJ-ul va trebui să le urmărească atent, intervenind prompt pentru a obține efecte variate, care să stârnească atenția publicului, neputând nicidecum lăsa un model repetitiv de la început la sfârșit.


Copacul celor de la Videogram, pe care erau aplicate proiecțiile.

Un mic pont din culise: doar asamblarea copacului din polistiren decupat cu laserul a durat o zi întreagă; plăcuțele componente sunt astfel gândite încât, scăldate în lumina proiectoarelor, să dea o senzație de spațialitate, de realism, fie el înfrumusețat digital.


Și dacă la aceasta adăugăm efectele de lumini din sală, senzația va fi una cu atât mai reușită.


În fiecare din cele trei corturi rula o proiecție diferită. Una din ele înfățișa o roată de car, cu trimitere directă la Muzeul Etnografic, ce a oferit terenul pentru desfășurarea festivalului Mioritmic.


Proiecția din cel de-al treilea cort. După cum se poate observa și din imaginea următoare, unul din avantajele realizării unui astfel de decor este dinamismul său, acesta fiind în permanentă schimbare de culoare și textură, după dorința VJ-ului.
Un proiector în acțiune, mapând decorul de pe perete cu textura ce-i conferă aspectul specific.


Efecte de lumină, ce nu ar putea lipsi de la nicio petrecere de club.


Party people in the house. Fotografia a fost realizată cu blitz, efectul de lumină fiind preluat dintr-o altă imagine. Același procedeu a fost utilizat și pentru următoarele două imagini panoramice (pentru care am tras câte 7, respectiv 8 cadre):


Efectele de lumini dau o senzație interesantă și pentru capturarea unor detalii, cum ar fi ringul de dans văzut de la nivelul solului.


Și, fiind vorba de un festival house, nu puteau lipsi platanele DJ-ului. Ceea ce vedeți este de fapt un colaj de două fotografii, cu focalizare selectivă și suprapuse prin tehnica de focus stacking - obținând astfel o imagine clară pe întreg cuprinsul ei.

Toate fotografiile au fost realizate cu Nikon D90, la timpi de 1/50-1/100 sec., diafragme f/2-f/5,6 și sensibilități ISO de la 800 la 1600.
Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum